Op een zonnige zomerse herfstdag werd mijn aandacht getrokken door de straalkanonnen op het Spinozagebouw van de de Radboud Universiteit. Het Spinozagebouw is een soort halve variant van het 20-verdiepingen-tellende Erasmusgebouw.
Dit gebouw is de trotse eigenaar van drie masten. Zo hebben we daar op 45-meter hoogte één UMTS-mast en één GSM-900-mast.

Iets lager, op 38,2 meter, hebben een lichtelijk gecamoufleerde UMTS-mast die weinig opvalt door een geinig zwart verfje eroverheen. Zie de tweede foto. Hij hangt nog niet voor het raam van de tiende verdieping.

We hebben al eens eerder mogen genieten van een geverfde mast, en dat was op het terrein van de GGz aan de Nijmeegsebaan, waar enkele schitterende rode masten hoogfrequent staan te pompen (1).

Een ander leukigheidje van de constellatie op het Spinozagebouw is ook de aanwezigheid van een aantal pauken die op een of andere manier voor directere verbindingen zorgen. Ik heb daar ook een geinig shotje van gemaakt die je op de derde foto kunt zien.

Deze staan als een stelletje ridders tussen de kantelen van een kasteelmuur opgesteld om een eventuele aanval van het nationale anti-stralingsfront neer te slaan.

Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, hebben we op het zijgebouwtje naast het Spinozagebouw ook nog een schattig GSM-900 mastje op een hoogte van zo'n 19 meter. Voor de ware mastenliefhebber heb ik daar ook nog een fotootje van geschoten, mooi rechts naast de ingang van de Sociale Faculteit aan de Montessorilaan 2 (zie hiervoor foto 4).

Laatst was er zowaar eventjes aandacht op de TV voor mensen die gevoelig zijn voor de effecten van straling van deze - niet meer uit het straatbeeld weg te denken - magnetrongolf-uitzendende masten. Het betrof een uitzending van één vandaag (2).

In deze uitzending uitgebreid aandacht voor Karen van Loon uit Megen die wel érg gevoelig is, zelfs zo ernstig dat ze thuis niet eens meer gebruik maken van electriciteit. Ik heb zo mijn bedenkingen bij de electromagnetische deken waarmee we tegenwoordig gewenst of ongewenst onder moeten verblijven, maar om nu electriceit in zijn geheel aan de kaak te stellen, dat gaat me iets te ver.

In dit Brabantse plaatsje heeft de KPN zowaar toegestaan om de zendmast tijdelijk even uit te zetten. Dit heeft al snel geleid tot klachten van mensen die niet genoeg ontvangst hadden en dergelijke.

In die uitzending wordt ook duidelijk dat de plaatselijke kerk een leuk bedragje van €5000,- jaarlijks ontvangt voor deze mast op het heilige huis van Megen. Dat zullen waarschijnlijk ook wel de bedragen zijn die onze kerk in de Nijmeegse Molenstraat zal ontvangen, alleen dan een veelvoud ervan omdat er meerdere jongens staan te stralen vanuit deze kerk (3).

Veel mensen - en vooral de telecomindustrie - vinden het allemaal maar onzin dat mensen beweren iets te voelen van al die electromagnetische straling.

In een documentaire die door het Belgische Canvas is uitgezonden (4) komt een fragment naar voren uit onderzoek van Andrew A. Marino, een biofysicus die vele tientallen jaren onderzoek heeft gedaan naar de effecten van straling op weefsels.
Ik heb even moeten zoeken naar het fragment, maar uiteindelijk heb ik het gevonden (5). In dat interessante fragment wordt namelijk een onderzoek uit de doeken gedaan waaruit blijkt dat er ín de hersenen direct wordt geregistreerd als er ergens gsm-straling wordt uitgezonden of niet.

In die documentaire wordt verder ook nog aandacht besteed aan de epigenetische effecten van straling. Hiermee wordt verwezen naar het onderzoek van Dr. Rony Seger die een bepaald eiwit heeft achterhaald die verhoogd actief wordt door de invloed van electromagnetische straling. Het betreft het enzym met de naam NADH. Ontdek er meer over in deze documentaire. VOETNOTEN
(1) http://stralendefotos.yolasite.com/artikelen/ggz-en-propersona-aan-nijmeegsebaan-stralen-met-7-masten
(2) Actie tegen Inschakeling UMTS-mast (Uitzending één vandaag, 21 september 2011)
(3) http://stralendefotos.yolasite.com/artikelen/petrus-canisius-kerk-in-molenstraat-straalt-gsm-en-umts
(4) The Telecom Fraud - Under fire from waves, in zes delen terug te vinden op Youtube (zie bijvoorbeeld: deel 1).
(5) www.youtube.com/watch?v=GIYucEiCZBA