Wie wel eens vanaf de A73 via de Neerbossche Nijmegen binnenrijdt zal waarschijnlijk dit gebouw wel herkennen. Dat heeft ook alles te maken met het markante metalen kunstwerk dat er op dit 10-verdiepingen tellende gebouw te vinden is.

Op 35 meter hoogte bevinden zich GSM900- en GSM1800 masten. Het bijzondere aan deze opstelling is dat er een van de masten (de GSM1800)  als een soort electromagnetische wrat boven het kunstwerk zelf op de wand zelf gemonteerd is. Je moet dan alleen wel even je hoofd wat verder omhoog doen.

Voor een close-up kun je foto 2 bekijken. 


Dit gebouw in de wijk Neerbosch-Oost is in bezit van de woningbouwvereniging Talis. Ik had altijd gedacht dat het een soort van ouderenzorgwoningen waren, maar dat blijkt dus niet het geval te zijn. 
 
Daarnaast blijkt dit pand niet direct gelegen te zijn aan de Neerbosscheweg, maar aan de Aubadestraat. Ik had gehoopt dat dit gebouw ook een eigen naam had, zoals bijvoorbeeld de Weem in Hatert, of Nijevelt aan de Heyendaalseweg, maar dat lijkt niet het geval. Het woord aubade is op zichzelf ook al mooi zat ("Een aubade is het toezingen van een geliefde of een vorst in de vroege morgen."(wiki))

Als iemand overigens meer weet over dit kunstwerk dan hoor ik dat graag. Interessante anecdotes rondom dit gebouw, danwel historische feiten zijn ook welkom.


Dit gebouw dat overigens aan de kruising ligt met de O.C. Huismanstraat en de Rosa de Limastraat staat ook tegenover de sportvelden de Dennen.


Als je het krantenartikel in de Gelderlander mag geloven dan staat er op dat terrein van alles te gebeuren. Je kunt er meer over lezen op 'Naast Sport 100 woningen en scholen op sportpark 'de Dennen''

In februari 2010 werd een onderzoek bekend gemaakt dat uitgevoerd is in het Duitse stadje Selbitz in de deelstaat Beieren. Daaruit bleek dat de gezondheidsklachten toenamen naarmate de mensen dichter bij een zendmast woonden. 

Ge├»nteresseerden kunnen zelf het onderzoek bekijken op Specific Health Symptoms and Cell Phone Radiation in Selbitz (pdf). Voor een Nederlandse toelichting moet je hier zijn. 

Hieronder volgen nog enkele andere foto's vanaf verschillende hoeken rondom dit gebouw.