Na een nacht met de nodige sneeuwval liepen we eens door het Goffertpark. Buiten veel vrolijk sleeënde kinderen werden we verrast door opnieuw twee zendmasten op een schoolgebouw. 

Laatst had ik het al gehad over de opvallend laaggeplaatste masten op het ROC-gebouw aan de Vossenlaan in Nijmegen. Nu zagen we dat er twee masten zijn aangebracht op het gebouw van het Canisiuscollege aan de Goffertweg.

Zo vinden we op 20,6 meter hoogte een GSM900 mast en een UMTS-mast. Wat verder op de Ploegstraat is er ook nog een GSM1800 mast op 19,6 meter (umtsmasten.nl).

Naast deze school die een originele architectuur heeft: half oud en half modern staat een nieuwe 'wijk' op het punt geboren te worden, namelijk Frij'hof (mogelijk een zinspeling op het beroemde plein in Maastricht?) 
Dit project bestaat volgens de folder van Frij'hof uit 38 'grondgebonden' woningen en 100 appartementen, maar op een of andere manier heeft Portaal het over het verhuren van 114 appartementen aan de Ploegstraat. Deze appartementen van 65-80 m² worden verhuurd voor €621,-
 
De prijs van de koopwoningen van Frij'hof is mij onbekend. Waar de nieuwe bewoners in ieder geval wel van verzekerd zijn is een goed bereik omdat ze gebruik kunnen maken van de masten op het dak van de buren van de VMBO-school.
  

In Frankrijk werkt dat overigens wel anders: daar heeft de burgemeester van het plaatsje Chateau-Thierry besloten een school te sluiten omdat de zendmast-eigenaar (Orange) niet bereid was te stoppen met zenden. (zie The Orange Relay...

In Nederland plaatsen we onze masten waar we maar kunnen: op scholen, kerken, bejaardenwoningen, GGz-gebouwen etc, onder het motto: als de huid niet opwarmt is er geen gevaar.

Hieronder nog enkele kiekjes van de bouw op het Frij'hofterrein in de decembersneeuw van 2010.