Op het GGz-Nijmegen-terrein aan de Nijmeegsebaan 61 (het voormalige PCN) vinden we een hoofdgebouw die een hoeveelheid masten huisvest die er mag zijn, namelijk 7.

Het gaat hierbij om 3 UMTS-masten op een hoogte van 33-37 meter, 3 GSM900 masten (op een hoogte van 29-37 meter) en ook nog een GSM1800 mast op 37,5 meter hoog.

Als je een paranoïde inslag hebt dan doen zoveel masten het waarschijnlijk niet goed voor je persoonlijke geestelijke gezondheid. En het gekke is, je hoeft er niet eens paranoïde voor te zijn om te denken dat die masten niet echt optimaal voor je zijn.

Neem eens de onderzoeken in het Duitse stadje Naila en het Israëlische Netanya. Uit beide studies is gebleken dat er meer kanker werd aangetroffen naarmate de mensen dichter bij de masten woonden. Voor geïnteresseerden kun je ook een overzichtsartikel over deze studies bekijken. Wat moet dan wel niet het effect zijn van 7 masten?

Maar goed, laten we niet te somber worden. De masten op het hoofdgebouw op het GGz terrein hebben een aangepaste kleur, een soort camouflagekleur zodat ze niet zo erg opvallen. Dat is toch slim gedaan, al zeg ik het zelf.

Het is ergens jammer dat je ze niet ín een gebouw kunt plaatsen, dan zie je ze helemaal niet. Je moet er verder ook maar niet teveel bij nadenken als je zelf werkt op de bovenste verdieping, daar mooi achter die gecamoufleerde masten.

Gelukkig kun je altijd denken dat er geen gevaar dreigt want de overheid heeft het goedgekeurd. Zij hebben immers gecontroleerd of je huid opwarmt door de mast, en zolang dat niet het geval is, is er geen gevaar. Een veilig gevoel, toch?

Hieronder volgen nog enkele shots van deze megaster aan het GGz-stralingsfirmament.

Zoals je op één van de foto's kunt zien is de GGz-Nijmegen een onderdeel van Pro Persona, een GGz-instelling waartoe ook de Gelderse Roos, de Pompestichting en Stichting Overwaal behoren.

Zou er op het terrein van Wolfheze ook zo'n stoer mastencomplex staan?

Momenteel (december 2010) wordt er overigens op het terrein van alles gebouwd. Zo wordt er gewerkt aan een kliniek voor kortdurende intensieve behandeling en aan Inzicht, een kliniek voor Orthopsychiatrie.