De toeristische zendmastenroute door Nijmegen voerde mij vandaag naar het winkelhart van Hatert. Dit winkelcentrum dat aan het einde ligt van de Hatertseweg, vlakbij de Hatertse brug over het Maas-waalkanaal, is ook goed voorzien van zendmasten.

Zo is het appartementencomplex aan de Couwenbergstraat voorzien van twee UMTS-masten op een hoogte van 24 meter. Ze staan daar fier aan iedere zijde van het complex zoals je op de foto hier links kunt zien.

Ik heb nog even op het antennebureau gezocht naar een mooie kaart waarbij ook de richtingen te zien zijn waar de masten heen stralen, maar kwam zogauw niet verder dan de reactie op het onderzoek dat is gedaan naar de afstervingsverschijnselen die optreden bij bladeren door de aanwezigheid van wifi-zenders in de omgeving.

(zie Wifi Straling Tast Bomen Aan en de bekende 'er is niets aan de hand, wij hebben als overheid onze huid verkocht aan de telecomindustrie'-mantra in Eerste Indruk Kennisplatform... ). Zou dit kennisplatform wellicht relaties hebben met het recentelijk ontbonden kenniscentrum EMV? (zie stopumts.nl)

 
Maar goed, er staan toch niet veel bomen in de buurt en bovendien zijn de bladeren er toch al af, nietwaar?

Aan de overkant van het kruispunt, aan de vossendijk zien we een groot appartementencomplex dat de naam 'De Weem' draagt. Ook deze toren - die maar liefst een hoogte heeft van 33 meter - is goed voorzien, niet alleen van nóg een UMTS-mast, maar ook nog een GSM900-zender. 

Zo hebben we rond dit kruispunt toch maar mooi 4 van de 194 masten die Nijmegen inmiddels rijk is te pakken (volgens de cijfers van het antennebureau, september 2010).

Interessant aan deze opstelling aan de Weem is verder ook de aanwezigheid van die imposante pauken, zoals je verderop met een close-up kunt zien.


Voorlopig staat nog altijd het licht op groen voor meer masten en meer internet voor iedereen en overal. Ik ontdekte terloops overigens dat de befaamde Ipads niet eens een LAN-ingang hebben: zij moeten wel draadloos werken! Gelukkig zijn er ook hier alweer oplossingen om toch nog de mogelijkheid te hebben niet continu bij een 2,4 Ghz pulserend wifi-stralingskacheltje te hoeven zitten: je kunt schijnbaar ook koppelstukjes kopen waardoor je toch ook gewoon nog met een snoer kunt internetten (zie De Vloek van de Ipad)

In december 2010 kwamen de bewoners van een appartementencomplex in Alkmaar in opstand tegen de plaatsing van een extra UMTS-mast, helaas hebben mensen vaak niks te zeggen over de plaatsing van een mast op hun appartementencomplex. 


Eigenlijk zou het wel zo eerlijk zijn als de leden van de raad van bestuur van de KPN op hun eigen woningen ook een paar van die masten zouden plaatsen: uit solidariteit met al die mensen die ze zo'n stralingsmast opdringen.
 
 
 
 
 Hieronder ook nog een leuke shot van de site 'umts-masten.nl':