Het Goffertpark van Nijmegen is inmiddels een begrip in het hele land. Niet alleen door de prestaties van de voetbalclub N.E.C., maar ook door de vele concerten die er worden gegeven. En dan heb ik het niet eens over de circussen die er ook met een zekere regelmaat neerdalen.

Hiernaast zie je een stemmige decemberfoto, met een flinke kerstboom met de nodige lampjes erin. Ook wappert daar fier in de top de rood-groen-zwarte vlag van de Nijmeegse Eendrachts Combinatie.

Ik ben zelf niet echt een voetbalsupporter meer, maar ik loop nog wel eens langs de Goffert en ik moet zeggen dat het me voor mijn zendmastenbewustzijn nog nooit was opgevallen dat er buiten de vier stoere lichtmasten die het voetbalveld verlichten, er ook twee zendmasten staan te stralen (of het nu donker of licht is).

Zo is er een GSM900 en een UMTS-mast die beide op slechts 19,4 meter hoogte staan boven de ingang van het stadion, tegenover de kassa.

Zo zie je maar dat die 'dekselse' zendmasten overal zijn terug te vinden: op bejaardenflats, kerktorens en ook op de trots van voetballend Nijmegen: het McDos Stadion de Goffert. Heb je in ieder geval een goed bereik tijdens de voetbalwedstrijd, zullen we maar denken.

Mocht de wedstrijd soms wat slaapverwekkend zijn, dan weet je dat je door de effecten van die straling ook minder snel in slaap zult vallen. Dat is in ieder geval ook een voordeeltje (zie GSM-straling verstoort slaap).

Hieronder nog enkele kiekjes: