Als je over de broekkant rijdt in het Gelderse Malden kun je ter hoogte van de kruising met de Malderburchtstraat een fikse zendmast ontwaren aan de westkant.

Om dichterbij te komen moet je naar het industrieterreintje aan de Ambachtsweg. En daar naast de milieustraat en tegenover de dierenartspraktijk Malden Mook zie je een imposante mast met een drietal ronde schotels en een flink aantal stralingskanonnen.

Hier kunnen we genieten van het noeste werk van T-mobile en KPN. T-Mobile heeft hier drie zendmasten neergehangen op een hoogte van 35,4 meter. Het betreft hier een GSM 900, GSM 1800 en een UMTS-zender.

KPN zoekt het hier hogerop en heeft enkele meters hoger op 37 meter een UMTS-plaat en een GSM 900, en als klap op de vuurpijl is er ook een heuse 4e generatie mogelijkheid te vinden op deze mast.

Deze 4e generatie mast schijnt tegenwoordig ook wel LTE-mast genoemd te worden. LTE staat dan voor Long Term Evolution. Het zijn deze masten die soms storing kunnen veroorzaken bij de gewone digitale tv-stations.

Verder kun je ook nog vlakbij 3 zendstations vinden van vodafone. Bij Vodafone is zelfs nog terug te vinden wanneer haar drie masten zijn geplaatst. In 1997 (GSM900), 2006 (GSM1800) en in 2012 de UMTS-versie op 25 meter hoogte.

Dit is inmiddels de tweede mastenparade uit Malden. De eerste stamt inmiddels alweer uit 2011, toen de mast nog in verwachting was van zendstations (1).

Hieronder kun je nog enkele shots vinden die ik gemaakt heb nabij deze imposante stralingskolos. Je kunt de dierenarts zien die gezellig uitkijkt op deze mast, en bovendien de milieustraat ernaast.

Ik vraag me nog wel af wat die schotels daar onder te betekenen hebben. Als iemand er meer van weet, laat het weten door een commentaar onderaan dit artikeltje te plaatsen.
NOTEN
(1) http://stralendefotos.yolasite.com/artikelen/goede-ontvangst-bij-volkstuintjes-heikant-in-malden