Nijevelt woonzorg is een woonvoorziening voor ouderen. Het is een onderdeel van Stichting de Waalboog die meerdere terreinen beheert in Nijmegen. Op de foto hiernaast zie je de vrolijke bloemen van de nazomer van 2010. Eén van de bewoners kijkt nieuwsgierig naar buiten kijken naar die man die daar zomaar een foto staat te maken.

Op de achtergrond zie je het studentencomplex Hoogeveldt dat al jaren naast Nijevelt staat. Toen ik zelf nog op Hoogeveldt woonde grapten we wel eens dat bepaalde oudere studenten die al langere tijd bij ons op de gang woonden zo konden overstappen naar het gebouw ernaast.

Aan de achterzijde (niet de straatzijde aan de Heyendaalse weg) bevindt zich een mooi klooster met de naam Albertinum. Hieronder kun je een stukje ervan zien, waarbij het vooral opvalt dat de pater er nogal onthoofd bijstaat. Het klooster is overigens ook voor een groot deel omgetoverd in een studentencomplex en lokalen voor de universiteit.

Maar deze site gaat niet over roze nazomerbloemetjes, naar buiten kijkende oudere dames of een onthoofde pater. Nee, deze site centreert zich rondom zendmasten, en daar zijn een paar mooie exemplaren van te zien op het hoofdgebouw van Nijevelt. Ik heb eerste een shot gemaakt vanaf de kloosterkant en dan zie je de trotse sprieten al verschijnen. Hun ware grootsheid kun je het beste zien vanaf de wegzijde.

Aan de overzijde van de Heyendaalseweg zag ik verder op de zijkant van een tankstation wel een grappig staaltje graffity, die ik jullie toch ook niet wil onthouden.

Helemaal onderin is nog een plattegrondje waarop de locatie Nijevelt ook te zien is. Je kunt een totaaloverzicht zien van alle masten in Nederland op de site UMTS en GSM-Masten: Waar staan ze?. De roze en blauwe symbolen willen hier zeggen dat er drie masten staan: een GSM900 (Mhz), GSM1800 (Mhz) en een UMTS-mast (rond de 2 Ghz)