Vandaag aandacht voor de imposante opstelling op het ROC gebouw voor Zorg en Welzijn aan de Vossenlaan in de wijk Hazekamp in Nijmegen.

Zoals je op de foto kunt zien staat deze kolos van een zendmast op een relatief lage hoogte. De plekken waar ik eerder ben geweest hadden vaak toch minstens een hoogte van 30 meter. Alleen de masten op het winkel-woningcomplex in het winkelhart van Hatert waren op 24 meter hoogte.

Hier hebben we dus te maken met een primeur: de allerlaagste masten tot op heden: twee GSM-masten op een hoogte van slechts 14,8 meter en een UMTS-mast op bijna 18 meter.

Ik moet ook zeggen als je ze zo van dichtbij ziet dan is het zonder meer indrukwekkend. Ironisch genoeg op een gebouw waar leerlingen worden opgeleid voor Zorg en Welzijn.

Niet alleen het ROC verblijft overigens in dit pand, ook de scholengemeenschap Kristallis heeft hier een ruimte. Alleen is daarvan de ingang aan de achterzijde, aan de kant van de Dromedarisstraat.

Zo zie je maar dat we in Nijmegen niet zo moeilijk doen over zendmasten op scholen. In de Verenigde Staten is er in juni 2010 een onderzoek opgestart op een school in Kansas vanwege een vermeende toename van kankergevallen sinds de komst van een 30 meter hoge zendmast bij de school (lees er meer over op: USA: School start onderzoek na melding kankercluster rond zendmast op haar terrein.)

Hieronder nog enkele foto's van dit mastencomplex dat je ondanks zijn beperkte hoogte toch al kunt zien vanaf de Hazekampseweg.